Pijan izazvao prometnu pa napustio mjesto nesreće, kasnije ga našla policija

vv | 6.5.2024. u 18:38h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 5. svibnja, oko 12.40 sati, u Ulici Zelengaj u Donjem Kućanu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 55 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.80 promila. On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake pri izlasku iz zavoja, već je djelomično vozilom prešao na traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. Tom prilikom je lijevim bočnim retrovizorom, udario u lijevi bočni retrovizor osobnog vozila kojim je upravljala 44-godišnjakinja. Nakon prouzročene prometne nesreće, isti je napustio mjesto događaja, a da s vozačicom oštećenog osobnog vozila nije popunio Europsko izvješće o prometnoj nesreći niti ostavio svoje osobne podatke. Naknadno je pronađen po policijskim službenicima. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 12prometnih nesreća i to 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, jedno odbijanje alkotestiranja, 58 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 83 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 198 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.08 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 108 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.

U nedjelju, 5. svibnja oko 22.40 sati kod Trga Svetog Trojstva u Ludbregu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su električni romobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1.12 promila upravljao 34-godišnjak. Istome je izdana obavijest o počinjenom prekršaju.