Petero ozlijeđenih u nesrećama u Sračincu, Ivancu, G. Višnjici i Kaniži Foto: ilustracija

Petero ozlijeđenih u nesrećama u Sračincu, Ivancu, G. Višnjici i Kaniži

Varaždinske vijesti | 19.6.2023. u 10:47h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 16. lipnja oko 11.50 sati u Varaždinskoj ulici u Sračincu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

- Djevojka starosti 21 godinu upravljala je osobnim vozilom. Zbog neprilagođene brzine osobinama i gustoći prometa, prednjim dijelom vozila udarila je u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred nje u istom smjeru upravljao 24-godišnjak, koji se zaustavio radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera. Od siline udara vozilo 24-godišnjaka je odbačeno unaprijed gdje je prednjim lijevim dijelom udarilo u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 43-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 24-godišnji vozač i 41-godišnja putnica iz vozila 43-godišnjaka. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin - izvijestili su iz policije.

U petak, 16. lipnja oko 13.50 sati u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Ivancu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 75-godišnjak.

- On je upravljao mopedom te je u jednom trenutku krenuo iz sjeverne na južnu prometnu traku, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Zbog toga je lijevim bočnim dijelom mopeda udario u desni bočni dio osobnog vozila kojim je južnom prometnom trakom upravljao 24-godišnjak. Uslijed udara vozač mopeda je pao na kolnik te je ozlijeđen - priopćili su iz PU varaždinske.

Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 17. lipnja oko 21.30 sati, u mjestu Gornja Višnjica, ozlijeđena je jedna osoba.

- 21-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2.13 promila upravljao osobnim automobilom iz smjera Donje Višnjice u smjeru Cvetlina. Nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao u desno prema bankini i udario 68-godišnju pješakinju koja se kretala uz rub desnom stranom kolnika. Od udara pješakinja je odbačena u cestovni jarak te je zadobila ozljede. Liječnička pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozljede će se okvalificirati naknadno - navodi policija.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 18. lipnja oko 06.50 sati, u mjestu Kaniža, ozlijeđena je jedna osoba.

- 30-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1.18 promila upravljao osobnim automobilom iz smjera Ivanca u smjeru Lepoglave. Nije se držao sredine obilježene kolničke trake, izašao je u desno van kolnika u cestovni jarak te je prednjim dijelom osobnog automobila udario u livadu, nakon čega se automobil prevrnuo na krov. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede će se okvalificirati naknadno - izvijestili su iz varaždinske policije.

Označeno u