Pet unesrećenih u prometnim nesrećama tijekom vikenda, pijane vožnje u Ivancu i Ludbregu Foto: Ilustracija

Pet unesrećenih u prometnim nesrećama tijekom vikenda, pijane vožnje u Ivancu i Ludbregu

| 8.9.2020. u 08:21h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 4. rujna oko 8.30 sati u Tuhovcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 64 godine upravljao je teretnim vozilom iz smjera Varaždinskih Toplica u smjeru Tuhovca. Brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja, te je desnim retrovizorom udario u tijelo 88-godišnjeg pješaka. Ozlijeđenom pješaku je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U petak, 4. rujna u 16.20 sati u Vidovcu, u prometnoj nesreći ozlijeđene su dvije osobe. Muškarac starosti 41 godinu upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.44 g/kg. Upravljao je iz smjera Tužno u smjeru Vidovca. Dolaskom do raskrižja sa Školskom ulicom uslijed ne držanja  vozila u kretanju sredinom obilježene prometne trake, istim je prešao na lijevu stranu kolnika gdje je prednjim djelom udario  u vozilo iz suprotnog smjera kojim je upravljala žena starosti 46 godina. Ozljede je zadobila vozačica i putnica starosti 14 godina. Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 6. rujna u 9.20 sati u Čukovcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Mladić starosti 22 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.67 g/kg. Upravljao je Glavnom ulicom i dolaskom do T raskrižja sa ulicom Torčec prilikom skretanja brzinu vozila nije prilagodio osobinama i stanju kolnika, kojom prilikom je vozilom izletio van kolnika na zelenu površinu. Ozljede je zadobio putnik u vozilu starosti 24 godine. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 6. rujna oko 16.55 sati u Klenovniku, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Mladić starosti 30 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Donjeg Ladanja u smjeru Klenovnika. Dolaskom do raskrižja sa cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska nije propustio sva vozila već je prednjim djelom udario u bicikl  kojim je iz smjera Horvatsko u smjeru Klenovnika upravljao 61-godišnjak.  Uslijed udara biciklist je pao na kolnik i zadobio ozljede. Medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 5. rujna u 20.52 sata u ulici Mihovila Pavleka u Ludbregu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 67-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.47 g/kg. Također je utvrđeno da je višestruki prekršitelj istovrsnih prekršaja u prometu. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda, gdje ga je nakon saslušanja sutkinja pustila na slobodu.

U subotu, 5. rujna u 23.30 sati u Nazorovoj ulici u Ivancu, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 50-godišnjak. Kako je utvrđeno kontrolom isti je pokazivao vidljive znakove alkoholiziranosti, te je odbio provjeru alkotestiranja. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv njega podnijeti je Optužni prijedlog.