Pet naleta na srneću divljač i pse Foto: ilustracija

Pet naleta na srneću divljač i pse

Varaždinske vijesti | 9.1.2024. u 15:33h | Objavljeno u Crna kronika

U cilju sprečavanja ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na dodatan oprez, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima

Na prometnicama diljem Međimurske županije u posljednjih 48 sati evidentirano je pet naleta na životinje te stoga pozivamo sve vozače na dodatan oprez.

Događaji su evidentirani u prijepodnevnim i večernjim satima na prometnicama u Ivanovcu, Podbrestu, Vučetincu, kao i na prometnicama između Štefanca i Male Subotice te između Gardinovca i Dekanovca.

U dva slučaja evidentirani su naleti na srneću divljač, dok su u tri slučaja evidentirani naleti na pse.

U cilju sprečavanja ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na dodatan oprez na prometnicama Međimurske županije, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Ujedno, potrebno je da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti, ali isto tako i domaćih životinja.

Također, pozivamo vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora.

Napominjemo, da su vlasnici domaćih životinja dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se njihove životinje bez nadzora ne zadržavaju na prometnicama.

U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici domaćih životinja te je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, za vlasnike životinja propisna novčana kazna u iznosu od 30 eura.