Ozlijeđene osobe u prometnim nesrećama u Svibovcu P., Cerju Nebojse i Varaždinu

vv | 2.1.2024. u 11:20h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 11 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenim osobama i 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 29. prosinca oko 9.15 sati u Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom, ozlijeđena je 36-godišnjakinja. Ona je upravljala osobnim vozilom u smjeru Sračinca. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, atmosferskim prilikama i stanju vozila, pri ulasku u lijevi zavoj, izgubila je nadzor nad upravljačem i u zanošenju sletjela vozilom udesno van kolnika na nogostup te prednjim dijelom vozila udarila u dvorišnu ogradu. Pritom je ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 1. siječnja oko 3 sata u  Cerju Nebojse, ozlijeđena je 27-godišnjakinja. Ona je upravljala osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.24 promila, u smjeru Maruševca. Dolaskom na nizbrdicu i ravni cestovni potez, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, sišla je vozilom van kolnika te prednjim dijelom vozila udarila u obalu rijeke Plitvice, uslijed čega se vozilo prevrnulo na krov. Vozačica je pritom ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njezine će se ozlijede  okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 1. siječnja oko 4.40 sati na Kapucinskom trgu u Varaždinu. Muškarac starosti 30 godina upravljao je osobnim vozilom zapadnom kolničkom trakom Kapucinskog trga. Dolaskom do raskrižja s južnom kolničkom trakom na kojem se prometom upravlja semaforima, ušao je u raskrižje skrećući ulijevo na znak zelenog svjetla na semaforu za svoj smjer kretanja, kojom prilikom nije propustio pješake koji su stupili na pješački prijelaz. Zbog toga je prednjim dijelom vozila naletio na 22-godišneg pješaka koji je prelazio kolnik preko navedenog prijelaza, također na znak zelenog svjetla na semaforu. Pješak je uslijed udara pao na kolnik, pri čemu je zadobio ozlijede u vidu ogrebotina po rukama, ali je ponuđenu liječničku pomoć odbio.