Vozači, oprezno ovog vikenda: policija najavila pojačani nadzor prometa u Varaždinskoj županiji Foto: Krešimir Đurić

Vozači, oprezno ovog vikenda: policija najavila pojačani nadzor prometa u Varaždinskoj županiji

Varaždinske vijesti | 2.3.2019. u 09:15h | Objavljeno u Crna kronika

Povodom predstojećeg vikenda na prometnicama Varaždinske županije očekuje se pojačani promet svih vozila. Također, statistički podaci ukazuju na činjenicu kako se prometne nesreće s najtežim posljedicama događaju uglavnom u dane vikende i to u kasnim noćnim i ranim jutarnjim satima.

Vezano uz navedeno, policijski službenici Policijske uprave varaždinske pojačano će nadzirati promet s ciljem sprečavanja i sankcioniranja najtežih prometnih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), a aktivnosti će biti posebno usmjerene i prema mladim vozačima, te ponavljačima teških prekršaja u prometu tzv. „recidivistima“.

Kako smo već ranije najavili, dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta, a naročito u dane vikenda, na našim prometnicama povećava se broj vozača mopeda i motocikala. Stoga u cilju sprječavanja teških prometnih nesreća pozivamo vozače mopeda i motocikala, ali i ostale sudionike u prometu da poštuju prometna pravila i propise kako bi svi zajedno doprinijeli višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Označeno u