Ovaj vikend tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, jednu izazvao pijani 72-godišnjak Foto: pexels/ilustracija

Ovaj vikend tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, jednu izazvao pijani 72-godišnjak

vv | 28.11.2022. u 22:30h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 25. studenog oko 05.30 sati u Ulici bana Jelačića u Beretincu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 29 godina upravljao je automobilom te je uslijed ne držanja potrebitog razmaka prilikom pretjecanja bicikla, desnim vanjskim bočnim ogledalom automobila udario u lijevu ruku 55-godišnjakinje koja je upravljala biciklom na kojem u vrijeme upravljanja nije bilo uređaja za osvjetljavanje bicikla. U prometnoj nesreći 55-godišnjakinja je zadobila teške tjelesne ozlijede te joj je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu.

U petak, 25. studenog oko 19.00 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 43 godina upravljao je automobilom. Prilikom vožnje nije držao potreban razmak te je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljala 41-godišnjakinja, a koja se kretala ispred navedenog vozila. Nakon prometne nesreće sudionici su ispunili europsko izviješće i razmijenili osobne podatke i podatke o vozilima, te se sporazumno razišli. Naknadno 41-godišnjakinja je zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici u Varaždinu dok joj ozljede nisu okvalificirane.

U subotu, 26. studenog oko 18.00 sati van naselja na D-35 u Ivancu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 72 godine upravljao je automobilom pod utjecajem alkohola od 1,40 promila iz smjera Lepoglave u smjeru Ivanca. Brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, te prednjim dijelom vozila naletio je na stražnji dio osobnog automobila koji je bio zaustavljen na semaforu u koloni zbog privremene regulacije prometa uslijed radova na cesti kojim je upravljala 23 godišnjakinja, a u kojem se nalazilo dijete u starosti od dvije godine. Nakon prometne nesreće 23-godišnjakinja je samostalno zatražila pomoć u ZZHM varaždinske županije u Ivancu dok joj ozljede nisu okvalificirane.