Otac, nakon što je ušao u dnevnu sobu, kroz suze: Sine, što si to napravio majci!

vv | 15.11.2019. u 17:13h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog spolnog odnošaja sa srodnikom u ravnoj lozi, uskoro će na sudu za mladež čakovečkog Općinskog suda početi suđenje pritvorenom dvadesetogodišnjaku bez zanimanja i zaposlenja, koji ima završena šest razreda osnovne škole, ali je višestruko kažnjavan za kaznena jela protiv imovine, kao i 39-godišnjakinji, također nezaposlenoj i bez zanimanja te jednim razredom osnovne škole, koja je majka prvookrivljenog i još osmero djece.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu tereti ih da su neutvrđenog dana u rujnu prošle godine u obiteljskoj kući u okolici Čakovca imali, kao sin i majka, imali spolni odnos, čime su počinili kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece – rodoskvrnuće.

Za sina ODO traži kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca, a za majku, koja je na slobodi, isto toliko, ali s time da joj se na temelju članka 55. KZ/11 izrečena kazna zatvora u trajanju zamijeni radom za opće dobro.

- Osnovanost optužnice slijedi iz sadržaja Posebnog izvješća Policijske uprave međimurske te rezultata provedenog istraživanja. Okrivljeni je naveo da se vratio doma napušen i u alkoholiziranom stanju o 4 komada Galaxy-a i dvije litre vina te da je mamu, koja je spavala u krevetu, odnio u drugu sobu, koja mu je, kada se probudila rekla da je pusti, no nije ju pustio. Naveo je da je majka na sebi imala obučenu trenerku, da su oboje bili obučeni i da je to bilo kroz trenerku. Naime, nije si spustio ni gaće ni hlače, već se to dogodilo preko odjeće, navodi se u optužnici u kojoj stoji da je naišao njegov bratić te probudio oca, koji je spavao u drugoj sobi, ok je sutradan došla policija.

I majka je navela da je kritične zgode pila sa suprugom i da su išli spavati kada su se napili, a bratić je probudio njezinog muža kad je vidio što s njome radi sin. Napomenula je ona ništa nije znala, niti se sjeća da bi imala spolni odnos sa sinom, niti kako ju je prije toga nosio, a samo se sjeća onoga što je bratić mužu govorio, a to je da ju je sin uzeo i odnio u drugu prostoriju, da je bila gola i da je imala spolni odnos. Napomenula je da muž nije vidio da bi ona imala odnos sa sinom jer je spavao.

Međutim, prvi je svjedok u svom iskazu naveo da je kritične zgode vidio okrivljenog kako leži na okrivljenoj, koja je ležala na leđima i da je imala spuštene gaćice i tajice do koljena te da je primijetio da je bila u alkoholiziranom stanju. Istaknuo je da po je njegovom mišljenju spolni odnos bio dobrovoljan.

Drugi je svjedok naveo je da je kritične zgode, kad je on ušao u kuću vidio, oca okrivljenog kako viče na njega i govori mu "Što si to napravio?", dok su majka i sin ležali jedan pored drugoga, a otac je plakao.