Osuđen 39-godišnjak koji je mladićima prijetio da će ih poubijati

M.P./Varaždinske vijesti | 10.12.2017. u 09:23h | Objavljeno u Crna kronika

Tridesetdevetogodišnji K.L. iz Varaždina nepravomoćnom je presudom Općinskog suda u Varaždinu proglašen krivim zbog počinjenja dva kaznena djela prijetnje te krađe.

Naime, krajem travnja ove godine, u cilju zastrašivanja, revoltiran komentarom koji je S.P. napisao na Facebooku, nazvao ga je i rekao mu da ima tri minute da dođe u kafić gdje ga čeka s nožem. U protivnom će, rekao mu je, doći kod njega i “riješiti njega i njegovu majku”, a što je čula i ona sama.

Sredinom srpnja ove godine u kafiću je pak konobarici ukrao mobitel vrijedan 1.594 kune, a nekoliko dana nakon toga je trojici mladića, koji su tražili da joj ga vrati, prijetio plastičnim pištolj no stvarajući dojam da se radi o pravom. Pritom im je rekao da će u tri sata donijeti mobitel i poubijati ih.

Za počinjenje navedenih kaznenih djela izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora od dvije godine, a u što mu se uračunava vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru od svibnja do listopada. Usto, izrečena mu je sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu i drogi.

K.L. je inače priznao počinjenje kaznenih djela i izjasnio se krivim. Sud je, prilikom odabira kazneno-pravne sankcije, imao u vidu da je loših imovinskih prilika, nezaposlen i bez imovine, a olakotna okolnost bila je i što je priznao počinjenje kaznenih djela. Otegotna okolnost bila je pak njegova ranija mnogostruka osuđivanost.

- Jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine primjerena je težini i posljedici počinjenih kaznenih djela. Njome će se ostvariti zakonom propisana svrha kažnjavanja i utjecati na okrivljenika da ubuduće više ne čini kaznena djela te ispuniti imperativ generalne prevencije. Izrečena sigurnosna mjera obveznog liječenja ovisnosti od alkohola i opojnih droga trajat će do prestanka izvršenja kazne zatvora - stoji u nepravomoćnoj presudi na koju je dopuštena žalba.

Označeno u