Ostala bez vozačke, no 39-godišnju vozačicu to nije spriječilo da pijana sjedne za volan Foto: unsplash/ilustracija

Ostala bez vozačke, no 39-godišnju vozačicu to nije spriječilo da pijana sjedne za volan

vv | 28.2.2023. u 11:13h | Objavljeno u Crna kronika

Vozačica će se kazniti novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.980 eura uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od pet mjeseci

U utorak, 27. veljače u 23:40 sati u Čakovcu na Trgu Eugena Kvaternika, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su 39-godišnju vozačicu koja je upravljala WV Golfom, čakovečkih registarskih oznaka.

Alkotestiranjem vozačice utvrđeno je da je upravljala automobilom pod utjecajem alkohola od 1,32 g/kg. Ujedno, provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je da joj je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta pošto je u roku od dvije godine prikupila 12 negativnih prekršajnih bodova, priopćili su iz PU međimurske.

Vozačica je uhićena i privedena u policijsku postaju.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama okrivljenoj vozačici izdavanjem prekršajnih naloga izreći će se ukupna novčana kazna u iznosu od 1.980 eura uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od pet mjeseci.