Osmunjičeni za smrt Nepalca kod varaždinskog aerodroma završio u istražnom zatvoru Foto: Krešimir Đurić

Osmunjičeni za smrt Nepalca kod varaždinskog aerodroma završio u istražnom zatvoru

Varaždinske vijesti | 4.8.2021. u 15:40h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 3. kolovoza provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1991.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 6. u vezi st. 2. i st. 1. Kaznenog zakona i čl. 227. st. 2. u vezi st. 1. KZ-a te kazneno djelo nepružanja pomoći iz čl. 123. st. 2. KZ-a. (4. 8. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je 30-godišnji osumnjičenik 31. srpnja 2021. oko 21.20 sati na državnoj cesti D-2 u Varaždinu, upravljajući osobnim automobilom propustio držati vozilo na svojoj prometnoj traci te je nesmotreno prešao na biciklističku stazu i prednjim dijelom vozila udario u bicikl kojim je u istom smjeru upravljao 32-godišnji državljanin Nepala.

Biciklist je uslijed naleta odbačen prema naprijed te je udario u 21-godišnjeg nepalskog državljanina koji je hodao po biciklističkoj stazi.

U nesreći je 32-godišnjak zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće, dok je 20-godišnjak zadobio tešku ozljedu (prijelom gležnja).

Osnovano se sumnja da se 30-godišnji vozač automobila, nakon udara u biciklistu, nije zaustavio radi pružanja pomoći unesrećenim osobama već je produžio vožnju i udaljio se s mjesta nesreće.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenom 30-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.