Oslobođen optužbe za preprodaju droga, iako je kod sebe imao drogu Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Oslobođen optužbe za preprodaju droga, iako je kod sebe imao drogu

| 31.5.2021. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

Vlasnika OPG-a iz okolice Lepoglave varaždinski je Općinski sud oslobodio optužbe za posjedovanje droga namijenjenih neovlaštenoj prodaji.


Naime, prema optužnici, u prostoru obiteljske kuće u staklenci je držao dvije prozirne vrećice s amfetaminom, težine 16,68 grama i 3,29 grama, kao i PVC vrećicu sa 16,97 grama marihuane, koja je imala više od 0,3 % THC-a.

Odbacujući navode iz optužbe, okrivljenik je naveo da su policijski službenici zapravo uz njegov gospodarski objekt pronašli tri odbačene grane, koje je ranije dobio od jednog poznanika, koji se bavi uzgojem industrijske konoplje
- Službenici su s grana skinuli suho lišće i stavili u vrećicu, budući da su sjemenke, koje su bile na granama, već pojeli miševi. PVC vrećicu im je dala moja majka - rekao je 43-godišnji D.K., navodeći da nije konzument bilo kakvih opojnih sredstava, dok ni ne zna što je to amfetamin. A kako se našao kod njega?

- Već 25 godina odlazim u šumu po drva. U šumama se nalaze planinarski domovi, a njihovi posjetitelji konstantno bacaju smeće, koje uvijek sakupljam. Tako sam uočio uz put dvije ili tri staklenke, koje sam pokupio i stavio u vrećicu iza sjedala vozača traktora. Staklenke sam imao namjeru baciti kada bih drugi put išao u šumu, a zbog kiše nisamišao dva tri dana - rekao je okrivljeni, naglašavajući da prilikom pretrage kod njega nije pronađena digitalna vaga, vrećice ili drobilica, niti mu privremeno oduzet mobitel ili računalo...

Više o ovoj temi, ali i muškarcu koji je kažnjen jer zbog slike marihuane na majici, pročitajte u novom Varaždincu

Označeno u