Osamnaestogodišnjaku 2,5 godine zatvora zbog prodaje marihuane djeci Foto: Ilustracija

Osamnaestogodišnjaku 2,5 godine zatvora zbog prodaje marihuane djeci

M.P./Varaždinske vijesti | 13.11.2018. u 10:04h | Objavljeno u Crna kronika

Na dvije i pol godine zatvora nepravomoćnom je presudom vijeća za mladež Županijskog suda u Varaždinu osuđen 18-godišnjak iz Varaždina.

Konkretno, mladić je proglašen krivim jer je od siječnja do travnja ove godine u Varaždinu, protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, djeci i maloljetnicima prodavao marihuanu te im omogućio da je konzumiraju u njegovom stanu.

R.S. je, primjerice, u 15 navrata prodao marihuanu u količinama od 1,0 do 5,0 grama po cijeni od 50 do 200 kuna, L.H.-u je u 15 navrata prodao marihuanu u količini od 1,0 grama za 50 kuna, dok je M.T.-u u šest navrata prodao marihuanu u količini od 1,0 grama za 50 kuna. Također, u istom im je razdoblju omogućio da marihuanu konzumiraju i u njegovom stanu.

Zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, 18-godišnjak je osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvorske kazne u što mu je uračunato vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru od 18. lipnja ove godine. Istovremeno mu je nepravomoćnom presudom, na koju postoji mogućnost žalbe, istražni zatvor produljen.