Optužnica protiv dva muškarca i jedne žene za pljačku i fizički napad na 28-godišnjaka Foto: Ilustracija

Optužnica protiv dva muškarca i jedne žene za pljačku i fizički napad na 28-godišnjaka

VV | 16.9.2020. u 17:05h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv troje hrvatskih državljana (2000., 1981. i 1983.) zbog počinjenja kaznenih djela razbojničke krađe, krađe i poticanja na oštećenje tuđe stvari.

Okrivljenike se tereti da su 27. siječnja 2020. u Malom Bukovcu, zajedno s jednim maloljetnikom, u kombi vozilo utovarili više komada drvenih greda i dasaka, a jedan dio drvne građe ispilili i pripremili za utovar i odvoženje, no u tome su ih zatekli vlasnik i 28-godišnjak koji su od njih zatražili da istovare i vrate drvnu građu. Okrivljenog 20-godišnjaka i 39-godišnjakinju tereti se da su, u cilju da zadrže i odvezu drvnu građu, zajedno s maloljetnikom fizički napali 28-godišnjaka i zadali mu više udaraca drvenom letvom i šakama te ga ozlijedili.

Okrivljenu 39-godišnjakinju tereti se da je potom dala maloljetniku drvenu letvu i rekla mu neka njome razbije oštećenikov automobil, što je on i učinio te više puta udario letvom po automobilu i oštetio ga.