Optužnica protiv 36-godišnjaka koji je odbio predati dijete majci u skrbništvo

VV | 1.2.2021. u 20:56h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 27. siječnja podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1985.) zbog dva kaznena djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta i kaznenog djela povrede djetetovih prava.

Okrivljenog 36-godišnjaka tereti se da je od ožujka do listopada 2020. godine u Varaždinu, unatoč sudskom rješenju po kojem je u određenim terminima bio dužan dovesti svoje dijete (2009.) u prostorije obiteljskog centra i ostaviti ga određeno vrijeme radi susreta i druženja sa djetetovom majkom, u više navrata odbijao ostavljati dijete u obiteljskom centru te je, unatoč traženju voditeljice mjere nadzora da se udalji, ostajao u prostoru obiteljskog centra i na razne načine ometao druženje djeteta s majkom te svojim ponašanjem uzrokovao negativan stav i otpor djeteta druženju s majkom, svjestan da time ozbiljno ugrožava psihički razvoj djeteta.

Okrivljenika se tereti i da od listopada do prosinca 2020. godine, unatoč sudskoj presudi kojom je bilo određeno da će dijete živjeti s majkom, nije doveo dijete i predao ga majci, već ga je zadržao kod sebe.

Označeno u