OPTUŽNICA Krao stvari u trgovini pa ih stavljao u ruksak koji ne registrira alarm i iznosio

| 20.2.2018. u 08:12h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Zbog sumnje da je iz dviju Sparovih trgovina u Varaždinu ukrao stvari ukupne vrijednosti 2.589 kuna, varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 33-godišnjaka iz Opatije.

Tereti ga se da je 14. svibnja 2016. godine uzimao stvari s polica u Sparovim trgovinama te ih stavljao u ruksak posebno izrađen da ne registrira elektronički alarm na izlazu. U Sparu u Optujskoj ulici tako je uzeo i zadržao desetak komada patrona i brijač ukupne vrijednosti 1.655 kuna, dok je u Sparu u Međimurskoj ulici potom uzeo i zadržao tri boce Jack Danielsa te bocu šampanjca ukupne vrijednosti 933 kune. Spar Hrvatska pritom je oštetio za ukupno 2.589 kuna.

ODO od suda traži da 33-godišnjaka proglasi krivim zbog krađe u produljenom trajanju te da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci.

Muškarac, inače već prije osuđivan zbog krađe, je prilikom prvog ispitivanja priznao počinjenje krađe u Sparovoj trgovini u Međimurskoj ulici jer je bio lošeg financijskog stanja, dok krađu u Optujskoj ulici nije priznao. Naveo je da je ukradene stvari stavio u ruksak, koji je kupio od nepoznate osobe, a koji je s unutrašnje strane bio obložen materijalom koji sprječava detektiranje sigurnosnog sustava, tako da je bez alarma mogao iznijeti stvari iz trgovine.

No, budući da iz izuzetih DVD snimci iz obje Sparove trgovine proizlazi da je bio u obje trgovine te je opisao krađu u Sparu u Međimurskoj ulici, ODO sumnja da je na isti način ukradene stvari iznio i iz Spara u Optujskoj ulici.

Označeno u