Nakon prijave pokušaja silovanja, sada optužena za lažno prijavljivanje Foto: Ilustracija

Nakon prijave pokušaja silovanja, sada optužena za lažno prijavljivanje

Ivica Kruhoberec | 28.2.2022. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

Odlučujući o osnovanosti optužnice, optužno vijeće Općinskog sud u Varaždinu potvrdilo je optužnicu protiv 27-godišnje P. J., koju Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu tereti za lažno prijavljivanje kaznenog djela, i to pokušaja silovanja od strana Anđelka Stričaka, predsjednika HDZ-a Varaždinske županije i bivšeg saborskog zastupnika.

ODO u Čakovcu podiglo je krajem prošle godine optužnicu protiv okrivljene koja jer je protiv Stričaka podnijela kaznenu prijavu 25. lipnja 2020. godine, odnosno desetak dana uoči parlamentarnih izbora, koji su održani 5. srpnja i na kojima je aktualni župan bio visoko na listi HDZ-a III. izborne jedinice. Prijavu je podnijela, kako se tvrdi, iako je znala da to što je prijavila nije istina.

Sve do prošle godine, kada je objavljeno da bi se navodni pokušaj silovanja dogodio u zgradu varaždinskog HNK tijekom jedne svečanosti, detalji iz prijave nisu bili poznati niti je okrivljena davala izjave za medije. No, o njoj je progovorila tijekom prosvjeda ispred sjedišta DORH-om 25. lipnja 2020., dakle, na dan njezinog podnošenja. Naime, kada je već bio pri kraju prosvjed, koji je priredila udruga Veronika Vere radi “općepoznatog nerada te institucije i u pravilu svjesnog štićenja zla od strane njezinih djelatnika”, prosvjednicima je pristupila P.J., koja je došla urudžbirati svoju prijavu protiv Stričaka. Kako je tada javno ustvrdio jedan od prosvjednika, koji je od ranije poznavao Stričaka, koji je na njega ostavio “pozitivan dojam HDZ-ovca koji vodi malu općinu, ali se trudi nešto napraviti i biti pošten čovjek”, jako ga je iznenadilo kada je čuo da je u “DORH došla prijaviti Stričaka i nekoliko njegovih kompanjona zbog seksualnog uznemiravanja, silovanja i premlaćivanja”.

Međutim, ono što je prijavljeno nije ocijenjeno vjerodostojnim, i to čak dva puta, što su kao izglednim ishodom najavile Varaždinske vijesti još u lipnju 2020. godine. Naime, godinu kasnije prvo je državno odvjetništvo odbacilo njezinu prijavu, a nije uspjela ni u progonu koji je nakon toga nastavila jer je njezinu prijavu pravomoćno odbacio i varaždinski Županijski sud. Ali se tu nije zaustavila, već je podnijela i ustavnu tužbu.

A kad je ona iscrpila sva redovna pravna sredstva, druga, prijavljena strana, uzvratila je prijavom za lažno prijavljivanje kaznenog djela temeljem koje je podignuta i optužnica, koja je sada i potvrđena...

 Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...