Optužen 49-godišnjak koji se u pet godina protupravno okoristio za 11 600 kuna Foto: Pixabay/Ilustracija

Optužen 49-godišnjak koji se u pet godina protupravno okoristio za 11 600 kuna

Varaždinske vijesti | 17.1.2019. u 20:32h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 15. siječnja podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1970.) zbog počinjenja produljenog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Okrivljenika se tereti da od studenog 2013. do lipnja 2018. godine u Varaždinu i okolnim mjestima, kao voditelj djelatnosti za provođenje dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u zdravstvenoj ustanovi, u većem broju navrata novac kojim su mu korisnici plaćali obavljenu uslugu obavezne deratizacije nije polagao u blagajnu ustanove već ga je zadržavao za sebe ili je usluge naplatio primanjem prehrambenih proizvoda koje je zadržao za sebe, pa se tako protupravno okoristio za više od 11.600,00 kuna. Okrivljenika se tereti i da trima pravnim osobama nije naplatio obavljene usluge u iznosu od ukupno 2.400,00 kuna.

Okrivljeniku je određena mjera opreza zabrane obavljanja poslova u zdravstvenoj ustanovi, a u optužnici je predloženo da se okrivljeniku, uz kaznu zatvora, izrekne i sigurnosna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u zdravstvenoj ustanovi.