Okrivljenom potvrđena oslobađajuća presuda - tko je onda ispalio tri hica u BMW u kojem je bilo i dijete?

vv | 13.4.2022. u 19:44h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Potvđena je oslobođajuća presuda, kojom je Marko Taradi oslobođen optužbe za pokušaj ubojstava Nikoline Babić, istaknute članicu čakovečkog HDZ-a, danas predsjednice Hrvatskog teniskog saveza i potpredsjednice organizacije Tennis Europe.

Taradi je za pokušaj ubojstva bio osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora, no tu je nepravomoćno presudu ukinuo Vrhovni sud, koji je sada potvrdio oslobađajuću presudu donesenu u ponovljenom postupku na varaždinskom Županijskom sudu.

Utvrđeno je, doduše, da su 4. svinja 2008. oko 22 sata ispaljena tri hica na BMW u kojem je bila Babić i njezin sin, ali - srećom - nisu ozlijeđeni. Isto tako je utvrđeno da je postojao  sukob između obitelji Babić i Sobočanec te Miljenka Crnčeca jer je potonji morao otići iz tvrtke Međimurjeplet u vlasništvu Alojza Sobočanca, oca Nikoline Babić.

Crnčec, koji se spominjao kao naručitelj ubojstva jer je nakon otkaza ostavio prijeteću poruku Sobočancu da će mu se osvetiti - ubio se 2014. godine. No, neposredno prije toga, supruzi je rekao da Taradi, koji je radio za njega i tako objasnio svoj trag na pronađenom pištolju,  nema veze  s pucnjavom na Babić. Tko ima, ne zna se ni nakon 14 godina, ali su nakon samoubojstva prestale sve prijetnje obiteljima.