Određen istražni zatvor protiv dvojice Rumunja zbog pokušaja teškog ubojstva i teške krađe

| 6.9.2021. u 19:39h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 5. rujna donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice državljana Rumunjske (1996. i 1977.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva i teške krađe.

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 2. rujna 2021. oko 1.00 sat u Varaždinu, maljem razbili staklena vrata prodavaonice tehničke robe i iz nje uzeli i spremili u osobni automobil više mobilnih telefona, pametnih satova i drugih predmeta ukupne vrijednosti veće od 220.000,00 kuna.

Tijekom vožnje jugozapadnom obilaznicom Varaždina i udaljenja iz navedene prodavaonice, okrivljenici su naišli na službeno policijsko vozilo s dvojicom policijskih službenika interventne jedinice policije koji su tragali za počiniteljima teške krađe, pa su skrenuli s ceste na poljski put, ali im je policijsko vozilo prepriječilo put i onemogućilo prolaz. Nakon što su policijski službenici izašli iz vozila i naredili okrivljenicima da stanu i izađu iz vozila, a jedan od njih je ispalio u zrak tri hica iz službenog pištolja, osnovano se sumnja da su okrivljenici naglo, velikom brzinom, krenuli vozilom prema njima, a policijski službenici su izbjegli nalet skokom u stranu.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila obojici okrivljenika istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.