Odbačen optužni prijedlog policije protiv preminulog 35-godišnjaka

vv | 11.6.2021. u 20:08h | Objavljeno u Crna kronika

Okrivljeni je još 21. lipnja 2020. oko 03,45 sati ispred caffe bara u ulici Ivana Padovca narušavao javni red i mir, i to na način da je pod utjecajem alkohola (1,43 g/kg) vikao, galamio te udario redara

Zbog smrti uslijed premlaćivanja ispred prostora udruge Kulturana u varaždinskom Graberju, varaždinski je Općinski sud odbacio optužni prijedlog varaždinske policije protiv N. Č. (1986.) zbog kršenja javnog reda i mira.

Policijske postaje Varaždin Policijske uprave varaždinske podnijela je 9. kolovoza prošle godine optužni prijedlog protiv okrivljenika zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, prema sada odačenom optužnom prijedlogu, okrivljeni je još 21. lipnja 2020. oko 03,45 sati ispred caffe bara u ulici Ivana Padovca narušavao javni red i mir, i to na način da je pod utjecajem alkohola (1,43 g/kg) vikao, galamio te prilikom izlaska iz ugostiteljskog objekta počeo rukama naguravati redara koji mu je rekao da ne smije iznositi staklenu bocu iz objekta. A kada mu je redar rekao da više ne može ući u ugostiteljski objekat jer je jako alkoholiziran i pravi nered, udario ga je šakom u lice u predjelu nosa.