OČEVID ZAVRŠIO Broj ozlijeđenih u teškoj prometnoj nesreći kod aerodroma popeo se na 25

D.P./V.V. | 14.8.2017. u 12:10h | Objavljeno u Crna kronika

Teška prometna nesreća dogodila se jutros na dionici državne ceste D2 nedaleko varaždinskog aerodroma između automobila te dva autobusa.

Prva informacija je bila kako je u nesreći ozlijeđeno 13 osoba, no prema posljednjim informacijama iz policije čak 25 osobe zatražile su liječničku pomoć.

Jedna je osoba teže ozlijeđena, no nije u životnoj opasnosti, rekao nam je policijski službenik za odnose s javnošću PU varaždinske Matko Murić.

Pojasnio je kako je do nesreće došlo zbog nedovoljnog držanja razmaka među vozilima.

- Iz smjera Varaždina u smjeru Trnovca autobusom je upravljao 55-godišnjak. Izlaskom iz grada i dolaskom do raskrižja s prilaznom cestom prema Aquacityju, uslijed nedržanja potrebitog razmaka iza drugog vozila pri vožnji u slijedu, prednjim dijelom autobusa udario je u zadnji dio autobusa kojim je ispred njega upravljao 50-godišnjak. On je pak smanjivao brzinu radi nailaska na zaustavljeni kombi koji je propuštao vozila iz suprotnog smjera u namjeri skretanja ulijevo. Od siline udara, autobus je odbačen u desno unaprijed, dok je drugi autobus odbačen u lijevo na suprotnu stranu kolnika. Pritom je prednjim dijelom autobusa udario u prednji dio automobila kojim je iz smjera Trnovca u smjeru Varaždin upravljao 63-godišnjak. Njegov je automobil od siline udara odbačen na bankinu i na poljoprivredno zemljište - kazao je Murić.

Vozač automobila, njegov 42-godišnji suputnik te 17 osoba iz autobusa je prevezeno u OB Varaždin. Ozljede će im biti utvrđene naknadno. 

Zbog policijskog očevida, dionica državne ceste D2 je od 5.40 do 9.10 sati bila zatvorena za promet. 

Označeno u