Obiteljsko nasilje zbog mobitela, koji mu supruga nije htjela dati zbog „principa“ ili - ljubavnika?

vv | 28.8.2019. u 12:00h | Objavljeno u Crna kronika

Novčanom kaznom od tri tisuće kuna, koja se umanjuje za 600 kn (budući da je jedan dan proveo u pritvoru), kažnjen je G. M., koji prima plaću od oko 2.800 kuna, zbog psihičkog i tjelesnog nasilja u obitelji u prisutnosti djece.

Naime, okrivljeni je u obiteljskoj kući krajem travnja vikao, galamio i pogrdnim riječima vrijeđao suprugu (kurvo i sl.), a zatim je primio za vrat i lupio po glavi te je odgurnuo od sebe, tako da je pala i udarila u stalak za novine, nakon čega je rukama izbacio vrata s ležišta te otišao do kuhinjskog stola i razbacao stvari, i to sve u nazočnosti maloljetnih kćeri što je kod njih, kao i kod majke, prouzročilo vidnu uznemirenost i strah.

Iznoseći u obrani pred Općinskim je sudom naveo da unatrag dvije godine zna da ga supruga vara, no i dalje su u braku zbog djece.

-Ona zna po dva, tri dana otići od kuće i ne javlja se niti djeci niti roditeljima, ustvrdio je.

Glede spornog događaja zbog kojeg je prijavu dala policija, rekao je da se to dogodilo oko 23 sata, kada su supruga i on zajedno pili vino.

- U jednom sam trenutku vidio da se ona dopisuje putem mobitela te sam htio mobitel uzeti da vidi što piše, no nije mi htjela dati pa smo se naguravali i ona je tom prilikom pala i udarila u držač za novine. Sve se to događalo u kuhinji iz koje je otrčala u sobu sakriti mobitel pa sam tamo došao, rekao je okrivljeni, dodajući da kćeri nisu bile s njima, ali su dotrčale jer su čule viku.

Vikali su i supruga i on, govorio joj je proste riječi, no ne zna da li baš ovo što je navedeno u optužnom prijedlogu, ali i ona je njemu govorila svašta.

- Kći je rekla da će zvati policiju, rekao sam joj da neka to ne radi i htio sam i dalje uzeti mobitel, ali sam vidio da to ne mogu napraviti pa sam se odmaknuo od kuće, rekao je okrivljeni, dodajući da se ne sjeća da bi vrata bacio iz ležišta, niti da bi suprugu udario, a da na djecu nije vikao, već je jednoj kćeri rekao sam da ne zove policiju.

Posebno je naglasio da je spreman na neko vrijeme udaljiti se od svoje obitelji dok se supruga i on ne dogovore kako će živjeti.

Njegova je supruga izjavila da je s okrivljenim u braku 8 ili 9 godina i imaju dvoje djece.

- Odnosi među nama su bili dobri, možda u zadnje vrijeme nešto lošiji, a razlog tome je što su u nešto lošoj materijalnoj situaciji i zbog toga što je on ljubomoran, rekla je supruga.

Ne smatra kako je okrivljeni loš čovjek i misli da mu ne treba liječenje od ovisnosti alkoholu jer ne pije često, a i ne ponaša se neprimjereno prema njima članovima obitelji uvijek kada je pijan. Isto tako misli da mu ne treba niti psihosocijalni tretman.


- Dobro se ponaša prema djeci, no povremeno zna mi reći kako imam ljubavnika, ali ne razumijem od kuda mu takva pomisao. Kad se suprug vratio s benzinske pumpe s pićem, zatekao me s mobitelom u ruci i tražio je da mu ga dam, no nisam htjela ga dati iz principa. Potrčala sam jer mi je htio uzeti mobitel i onda sam se popiknula i pala te udarila u stalak za novine. Htjela sam opet pobjeći, ali me primio za vrat i lupio po glavi. Sve je to bilo uz viku pa je onda došla starija kćer i počela vikati na njega kako se može prema meni tako ponašati, ali ona nije vidjela što se dogodilo, rekla je supruga, dodavši da je suprug htio uzeti mobitel te je vikao kakva je to mama, da je kurva i da ima ljubavnika.