Nuši Bunić ponovno produljen istražni zatvor - odvjetnik najavljuje žalbu

M.P. | 15.11.2017. u 12:04h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Za dodatnih je mjesec dana, odnosno do 15. prosinca, Županijski sud u Varaždinu je produljio istražni zatvor Nuši Bunić, koja je u istražnom zatvoru još od 16. lipnja.

Dvadesetjednogodišnjakinja se, podsjetimo, sumnjiči da je u noći sa 14. na 15. lipnja ove godine na obali Drave nožem ubola bivšeg dečka Nikolu Tureka (30), koji je kasnije preminuo u bolnici. Njih su se dvoje, naime, verbalno i fizički sukobili u njegovom automobilu od 23 do 3.30 sata u noći sa 14. na 15. lipnja, na predjelu Beli Kipi.

Dvadesetjednogodišnjakinji, koja je istovremeno protiv bivšeg mladića podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja iste noći, produljen je 13. studenog istražni zatvor temeljem čl. 123. st.1. t.3. ZKP/08, odnosno jer “osobite okolnosti upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo ili će dovršiti pokušano kazneno djelo ili će počiniti teže kazneno djelo za koje je prema zakonu moguće izreći kaznu zatvora od pet godina ili težu kaznu, kojim prijeti”.

Domagoj Krpina, odvjetnik Nuše Bunić, najavio je žalbu na takvo rješenje.

- Svakako ćemo se žaliti jer smatram da više nema razloga za istražni zatvor te smatram da ga nije trebalo ponovno produljivati. No, to je moj stav, a drugo je stav suda - kratko nam je rekao Krpina.

Očekuje i skoro podizanje optužnice.

- Istraga je praktički dovršena te unutar ovih mjesec dana očekujem da će biti podignuta i optužnica. Ne znam hoće li joj za mjesec dana ponovno biti produljen istražni zatvor, no o tome će tada odlučivati optužno vijeće, a ne više sudac istrage - poručio je Krpina. M.P.

Označeno u