Novorođenče pronađeno mrtvo u obiteljskoj kući u Dubrovcu - 28-godišnjakinja rodila doma

vv | 23.2.2019. u 10:49h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U Dubrovcu, malom mjestu na brežuljcima između Klenovnika i Ivanca,  jučer je nađeno mrtvo novorođenče u obiteljskoj kući. O tome su policiju obavijestili medicinski djelatnici. Oni su intervenirali jer je majci, 28-godišnjoj A.S., pozlilo na poslu, a tijekom pregleda utvrđeno je da je bila trudna i da je rodila doma. Za to nitko nije znao jer je cijelo vrijeme prikrivala trudnoću.

- Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, uz prisustvo Općinskog državnog odvjetnikau Varaždinu, policijski su službenici pretražili obiteljsku kuću u Dubrovcu, kojom se koristi 28-godišnjakinja, rekla nam je Marina Kolarić, glasnogovornica PU varaždinske.

Tijekom pretrage pronađeno je mrtvo novorođenče, koje je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnce Varaždin, a policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju svih okolnosti ovog nemilog događaja.

Je li ili nije posrijedi nasilna smrt, odnosno čedomorstvo, bit će jasno kroz nekoliko dana, ovisno o tome što će pokazati obdukcija i policijski izvidi slučaja 28-godišnjakinje, koja je visokoobrazovana.

 

 

Označeno u