Novčano kažnjena jer je vikala na susjeda koji je - kosio

M.P./Varaždinske vijesti | 18.10.2018. u 18:49h | Objavljeno u Crna kronika

Da se našli ljudi uistinu tuže oko svega i svačega, potvrđuje presuda Prekršajnog suda u Varaždinu - Stalne službe u Ivancu.

Naime, 66-godišnjakinja sa šireg varaždinskog područja proglašena je krivom zbog remećenja javnog reda i mira jer je na dvorištu vikala, galamila i štapom zamahivala prema 66-godišnjem susjedu, i to zato jer je mislila da je – pokosio i dio njenog travnjaka.

Okrivljena se nije odazvala na glavnu raspravu, dok je susjed tijekom postupka opisao da je toga dana u svom voćnjaku kosio travu, a ona je bila u svom voćnjaku.

- Kada me ugledala, počela je na sav glas vikati, galamiti i vrijeđati me pogrdnim riječima “Pas mater gladnu, lopov, tat, ti moje hoćeš” te je zamahivala štapom prema meni kada sam kosio jer je smatrala da sam pokosio i dio njenog travnjaka. Sve su čuli susjedi, a čulo se i na cestu- kazao je.

Dodao je da sa susjedom već tri godine nije u dobrim odnosima, a razlog su imovinsko-pravni odnosi oko međe. Štoviše, nakon tog je događaja protiv nje podnio prijedlog radi razvrgnuća zajednice suvlasništva na nekretnini.

Sud je ocijenio kako je 66-godišnjakinja počinila prekršaj, iako samo mjesto prekršaja nema značaj javnog mjesta. No, oštećeni je naveo da je događaj bio dostupan na javnom mjestu – cesti.

Inače, prekršajni postupak protiv 66-godišnjakinje pokrenut je povodom optužnog prijedloga PP Varaždin, a sud joj je naposljetku izrekao plaćanje novčane kazne od 375 kuna.

Označeno u