Nije se pridržavao propisa: Vozač električnog romobila s ozljedama završio u bolnici Foto: VV arhiva / ilustracija

Nije se pridržavao propisa: Vozač električnog romobila s ozljedama završio u bolnici

Varaždinske vijesti | 18.8.2022. u 19:15h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 17. kolovoza oko 8.20 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, ozlijeđen je 54-godišnjak.

On je upravljao osobnim prijevoznim sredstvom – elektroromobilom, nogostupom Optujske ulice u smjeru centra grada, kojom prilikom nije koristio zaštitnu kacigu za glavu. Također se prilikom vožnje nije koristio biciklističkom trakom već se kretao nogostupom. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, prilikom silaska vozilom s nogostupa na prilaznu cestu trgovačkog centra, zbog razlike u visini između rubnog kamena nogostupa i prilazne ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem i pao na kolnik prilazne ceste. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

- Podsjećamo da su vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni za vrijeme vožnje na glavi nositi propisanu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, da su se dužni kretati u prvom redu biciklističkim površinama, a u slučaju da one ne postoje, mogu se kretati i pješačkim površinama, a izuzetno i kolnikom na županijskim, lokalnim i nerazvrstanim cestama na kojima nije brzina kretanja dopuštena više od 50 km/h - napomenuli su iz PU varaždinske.

Policija je izvijestila i o prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 17. kolovoza oko 10 sati u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu, a u kojoj je ozlijeđen 76-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Varaždina te je u jednom trenutku skrenuo udesno van kolnika. Pritom je prednjim desnim kotačem udario u betonski rubnik ceste, pri čemu je došlo do puknuća pneumatika na kotaču. Vozilo se nakon toga nastavilo kretati po šljunčanom dijelu uz cestu te prednjim dijelom udarilo u stražnji do parkiranog osobnog vozila. Ozlijeđenom je vozaču medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.