Nije im bilo dosta fizičko razbijanje i napad pa su sjeli u vozilo i...

vv | 1.10.2019. u 16:53h | Objavljeno u Crna kronika

Na prijedlog nadležnog državnog odvjetnika, sutkinja istrage varaždinskog Županijskog suda ispitala je u ponedjeljak i odredila  istražni zatvor protiv dvojice 22-godišnjaka i 18-godišnjaku, koji čine dio osumnjičenih za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ počinjeno tijekom naročito drskog i nepristojnog ponašanja proteklog petka u Čakovcu, kada se jedan od počinitelja, nakon incidenta u lokalu,  automobilom zaletio u terasu. Sve to je snimljeno i objavljeno na FB stranici Želim normalan život, ali je snimka ubrzo maknuta na zahtjev autora.

Do ovog teškog incidenta došlo je u ugostiteljskom objektu u Ulici Tome  Masaryka oko 23,40 sati, kada je više muških osoba verbalno i fizički je napalo 23-godišnjeg gosta te razbijalo inventar.

- Po izlasku iz lokala, osobe su nastavile s razbijanjem inventara na terasi, dok se jedan od počinitelja osobnim automobilom više puta zabio u inventar terase ugostiteljskog objekta, kao i u ulazna vrata sportske kladionice, izvijestili su iz PU međimurske, dodajući da je oštećeni i parkirani osobni automobil bjelovarskih registarskih oznaka.

Iako su se svi počinitelji udaljili u nepoznatom smjeru, ipak je brzom reakcijom policijskih službenika na području općine Mala Subotica pronađen ostavljeni osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, koji se dovodi u vezu s kaznenim djelom te je nekoliko osoba privedeno u prostorije Policijske uprave međimurske na daljnje kriminalističko istraživanje.

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ počinila dvojica 22-godišnjaka te 18-godišnjak s područja općine Mala Subotica i maloljetnik s područja Međimurske županije. Dvojica 22-godišnjaka te 18-godišnjak uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Nadalje, 23-godišnjak i 20-godišnjaci s područja općine Mala Subotica te spomenuti maloljetnik dovedeni su na Općinski sud u Čakovcu, Prekršajni odjel, gdje su saslušani te je 23 i 20-godišnjacima određeno zadržavanje do šest dana, nakon čega su predani zatvor u Varaždinu, dok je maloljetnik pušten na slobodu. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv dvojice 22-godišnjaka, 18-godišnjaka i 23-godišnjaka s područja grada Čakovca (gosta) podnijeti su optužni prijedlozi, navodi međimurska policija, napominjući da će se zbog počinjenja prometne nesreće protiv 22-godišnjaka podnijeti obavijest o počinjenom prekršaju.