ilustracija Foto: google maps

Nezadovoljan pruženim uslugama 39-godišnjak vikao i galamio u prostorijama HZZO-a

Varaždinske vijesti/PU Međimurska | 17.3.2021. u 15:00h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 16. ožujka 2021. godine nešto poslije 9 sati u Čakovcu, Trgu Eugena Kvaternika, u prostorijama područnog ureda Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, javni red i mir je narušavao 39-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca. Nezadovoljan pruženim uslugama, 39-godišnjak je vikao i galamio na zaposlenike te ih pritom uznemiravao i ometao u radu. Ujedno, takvim ponašanjem uznemirio je i ostale prisutne stranke.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja 39-godišnjak je nastavio s vikom i galamom, a na izrečena upozorenja i naredbe policijskih službenika da prekine s činjenjem prekršaja, nije se primirio. Počinitelj opisanog prekršaja je uhićen i uz uporabu sredstava prisile priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, okrivljeni je doveden dežurnom sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja sudac nije prihvatio prijedlog policije o zadržavanju te je okrivljenika pustio na slobodu.