Nesreću na V. Bregu skrivio pijani vozač koji je prešao na suprotnu traku

M.P./Varaždinske vijesti | 2.11.2018. u 11:04h | Objavljeno u Crna kronika

Iz varaždinske policije u jutrošnjem priopćenju izvještavaju o detaljima nesreća koje su se dogodile tijekom srijede na prometnicama Varaždinske županije.

Primjerice, u nesreći u Druškovcu u srijedu oko 9 sati ozlijeđene su dvije žene. Nesreću je skrivio 66-godišnjak koji je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje neregistriranim traktorom iz Novaka u smjeru Koškovca. Dolaskom do groblja, počeo je skretati u lijevo, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način, u trenutku kada je njegov traktor počeo pretjecati automobil kojim je vozio 36-godišnji Slovenac. Tom je prilikom došlo do udara prednje strane automobila u lijevu bočnu stranu traktora koji se uslijed udara prepolovio i prevrnuo na lijevi bok. U nesreći su ozlijeđene 34-godišnja putnica iz automobila i 67-godišnja putnica iz traktora. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Istog su dana, no oko 15.30 sati, u nesreći u Cerju Nebojse također ozlijeđene dvije osobe. Dvadesettrogodišnja djevojka vozila je autom iz smjera Ivanca u smjeru Grede te je u jednom trenutku zbog neprilagođene brzine udarila u stražnji dio auta kojim je ispred nje, pod utjecajem alkohola od 0.57 g/kg, vozio 36-godišnjak. On se zaustavio na kolniku zbog skretanja ulijevo na dvorište. U prometnoj su nesreći ozlijeđene vozačica i 46-godišnja putnica iz njezinog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane. S obzirom da je 36-godišnjak namjeravao dalje voziti, a kako se radi o osobi već evidentiranoj u činjenju istovrsnih prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Ivanec kako bi se otrijeznio. Navedeni je uz optužni prijedlog doveden sutkinji Prekršajnog suda u Varaždinu, koja mu je izrekla kaznu zatvora, odnosno zadržavanje u trajanju od 15 dana.

Dvojica su vozača istoga dana oko 20.15 sati ozlijeđena u nesreći na Varaždin Bregu.

- Tridesetjednogodišnjak je vozio autom pod utjecajem alkohola od 1.45 g/kg Ulicom Glavić u smjeru Križanca. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, u jednom je trenutku skrenuo ulijevo na suprotnu prometnu traku te prednjim dijelom auta udario u prednji lijevi dio auta kojim je iz suprotnog smjera, pod utjecajem alkohola od 1.75 g/kg, vozio 37-godišnjak. Od siline udara, oba su vozila sletjela s kolnika, svako na jednu stranu te udarila u dvorišne ograde. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača. Obojica su prevezena u Opću bolnicu Varaždin gdje su zadržani na daljnjem liječenju. Promet državnom cestom D-3 bio je zatvoren za sav promet sve do 22 sata i odvijao se obilaznim pravcima uz regulaciju policijskih službenika - navodi se u policijskom izvješću.

Jedna je osoba ozlijeđena u nesreći, također u srijedu, oko 13 sati u Ulici Matije Gupca u Ludbregu. Naime, 28-godišnjak je vozio autom unatrag s parkirališta, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način, te je u njegov auto udario moped kojim je upravljao 67-godišnjak. Vozač mopeda je uslijed udara pao na kolnik te je lakše ozlijeđen. Medicinsku mu je pomoć na mjestu događaja pružila ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Označeno u