Nesreće na Martinje: Ozljeđene osobe u Vidovcu, Sračincu i Karlovcu Ludbreškom Foto: Ilustracija

Nesreće na Martinje: Ozljeđene osobe u Vidovcu, Sračincu i Karlovcu Ludbreškom

Varaždinske vijesti | 12.11.2019. u 15:36h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 11. studenog oko 9.20 sati u Novoj Vesi Petrijanečkoj, ozlijeđen je 69-godišnjak. On je upravljao mopedom lokalnom cestom u smjeru Vidovca, neprilagođenom brzinom osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja. Dolaskom do raskrižja sa županjskom cestom, započeo je pretjecanje traktora, pri čemu je prednjim kotačem mopeda sišao na oštećenje na kolniku i izgubio nadzor nad upravljačem te pao na kolnik. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Jučer, 11. studenog oko 13.30 sati u Sračincu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 49 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.61 g/kg, uključujući se iz dvorišta u promet Varaždinske ulice, a da prethodno nije propustio sva vozila koja su se kretala kolnikom. Tom je prilikom stražnjim lijevim bočnim dijelom vozila udario u prednji desni dio osobnog vozila kojim je u smjeru Majerja upravljao 34-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 34-godišnji vozač i 32-godišnja putnica iz njegovog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jučer, 11. studenog oko 17 sati u Karlovcu Ludbreškom, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Djevojka u dobi od 24 godine upravljala je biciklom bez upaljenog svjetla na biciklu te nije bila označena reflektirajućom tvari, pri čemu se nije kretala što bliže desnom rubu kolnika. Ulaskom u desni zavoj, prešla je biciklom na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera, u kojem je trenutku iz suprotnog smjera naišlo osobno vozilo kojim je upravljao 20-godišnjak. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela osobnog vozila u desni bočni dio bicikla. Biciklistica je pritom zadobila ozljede, ali je odbila liječničku pomoć. Također je odbila alkotest, kao i stručni liječnički pregled.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su tijekom prethodnog vikenda i jučerašnjeg dana, a vezano uz povećani broj sudionika u prometu, kao i narodnog običaja krštenja mošta povodom Martinja, pojačano nadzirali promet na cestama.

Za vrijeme pojačanih aktivnosti utvrđeno je 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 35 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja upravljanja za vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 56 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 123 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.62 g/kg, dok je najviša utvrđena nepropisna brzina 106 km/h.  

Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 6 vozača zadržano je u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.