Nesreća u Međimirju: Dijete ima ozljede opasne po život, nije bilo u sjedalici Foto: ilustracija

Nesreća u Međimirju: Dijete ima ozljede opasne po život, nije bilo u sjedalici

PU međimurska/vv | 4.10.2023. u 13:31h | Objavljeno u Crna kronika

Protiv vozača, 26-godišnjeg slovenskog državljanina, zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

U utorak, 2. listopada zaprimljene su prijave ozljeda Županijske bolnice Čakovec iz kojih je vidljivo da je u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 13. rujna ove godine u Novom Selu na Dravi, 24-godišnjakinja zadobila teške tjelesne ozljede, a dijete teške tjelesne ozljede opasne po život.

Spomenuta nesreća dogodila se u srijedu, 13. rujna oko 12:40 sati u Novom Selu na Dravi, na raskrižju Prvomajske ulice i Ulice dr. Vinka Žganca. Slovenski državljanin rođen 1996. godine upravljao je osobnim automobilom, slovenskih nacionalnih oznaka, kolnikom Ulice dr. Vinka Žganca te dolaskom do raskrižja s Prvomajskom ulicom, vozilo u kretanju nije držao što bliže desnom rubu kolnika i na tolikoj udaljenosti od njega da s obzirom na brzinu kretanja vozila, uvjete prometa te na stanje i osobine ceste, ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti. Uslijed opisane situacije automobilom je djelomično sišao izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom automobila udario u zid kuće.

U trenutku nesreće 26-godišnji vozač u automobilu je prevozio dijete koje nije bilo smješteno u posebnoj sigurnosnoj sjedalici.

Vozilom hitne medicinske pomoći 24-godišnja putnica iz osobnog automobila te dijete prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje su zadržane na daljnjem liječenju.

Protiv vozača, 26-godišnjeg slovenskog državljanina, zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - priopćila je PU međimurska.