Nesreća na autobusnom: Teretnjakom pješakinji prešao preko nogu

M.P./Varaždinske vijesti | 29.3.2017. u 14:14h | Objavljeno u Crna kronika

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se jučer dogodila na prostoru autobusnog kolodvora u Varaždinu.

Dvadesetčetverogodišnji mladić upravljao je teretnim vozilom parkiralištem na autobusnom kolodvoru te započeo vožnju unatrag, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom je prilikom stražnjim dijelom vozila udario 55-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik autobusnog kolodvora u zoni pješačkog prijelaza, prema Vidovskom trgu. Pješakinja je od siline udara pala na kolnik, nakon čega joj je preko nogu prešao kotač teretnog vozila. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin te je zadržana na daljnjem liječenju.

Jučer oko 8.50 sati na raskrižju Kapucinskog trga i Zagrebačke ulice, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

- Žena starosti 34 godine upravljala je osobnim vozilom desnom prometnog traka kolnika Kapucinskog trga u smjeru Ulice Augusta Cesarca. Dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, ušla je u raskrižje na znak crvenog svjetla na semaforu. Zbog toga je u desni bočni dio njezinog vozila, udario moped kojim je u smjeru Trgu slobode, na znak zelenog svjetla na semaforu, upravljao 75-godišnjak. Navedeni je uslijed udara pao na kolnik te je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno - naveli su iz policije.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 10.20 sati na lokalnoj cesti kod Donjeg Kneginca ozlijeđene su dvije osobe.

- Muškarac starosti 42 godine upravljao je osobnim vozilom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola lokalnom cestom iz smjera Donjeg Kneginca prema Gornjem Kućanu. Dolaskom na nadvožnjak, prešao je na suprotnu prometnu traku, gdje je prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 71-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 71-godišnji vozač i 71-godišnja putnica iz njegovog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane - izvijestili su iz policije.

Jučer oko 11 sati na raskrižju Zagrebačke i Prešernove ulice u Varaždinu ozlijeđena je pješakinja.

- Muškarac starosti 75 godina upravljao je osobnim vozilom Zagrebačkom ulicom iz smjera Trga slobode. Dolaskom do raskrižja s Prešernovom ulicom, ušao je u raskrižje skrećući ulijevo, a da prethodno nije propustio 68-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik navedene ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza, na znak zelenog svjetla. Uslijed udara prednjeg dijela vozila, pješakinja je ozlijeđena te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin - stoji u policijskom priopćenju.

Označeno u