Nepalci popili pa se potukli ispred automat kluba

vv | 10.1.2024. u 09:20h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog remećenja javnog reda i mira, varaždinski Općinski sud kaznio je B.M., 32-godišnjeg državljanin Nepala s boravištem u Varaždinu, novčanom kaznom u iznosu od  150 eura, što je petina njegove mjesečne plaće, ali je taj iznos smanjen na 110 eura jer je u kaznu uračunat dan proveden u policijskoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva, koji vrijedi 40 eura.

Okrivljeni je proglašen krivim jer se fizički sukobio sa sunarodnjakom G. G. oko dva sata u noći  15. listopada prošle godine ispred automat kluba u Krležinoj ulici. Nezadovoljan time što je izgubio novac u automat klubu, pod utjecajem alkohola od 1,45 g/kg, prvo je sunarodnjaka zatvorenom šakom udario u glavu, nakon čega ga je bacio na asfaltiranu površinu gdje su se nastavili tući, odnosno naizmjenično su se udarali rukama po glavi i tijelu.

Okrivljeni je tijekom suđenja rekao da je neposredno prije nemilog događaja, zajedno s prijateljem G.G., konzumirao veće količine piva kupljenog na benzinskoj postaji. Budući da je smatrao da je izgubio novac u automat klubu, jako se uznemirio te je okrivljivao prijatelja za nastalu situaciju. Kako je i on bio pod utjecajem alkohola, između njih je krenulo međusobno fizičko obračunavanje koje je prestalo nakon što je do njih stigla policija.

Kod izricanja kazne kao olakotna okolnost uzela se u obzir to što je okrivljeni  priznao prekršaj, iznos mjesečnih primanja te okolnosti pod kojima je došlo do počinjenja prekršaja, kao i dosadašnja nekažnjavanost, dok se za otegotnu okolnost uzela u obzir težina prekršaja i njegove posljedice te stupanj odgovornosti.