Nedeljanec: Mladić (18) pijan autom sletio s ceste pa "pokupio" dva parkirana auta

M.P./Varaždinske vijesti | 11.12.2017. u 18:03h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 13 nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom.

Jedna je osoba ozlijeđena u nesreći u petak oko 20.10 sati u Varaždinskoj ulici u Sračincu. Mladić u dobi od 23 godine vozio je osobnim vozilom s 1,11 promila alkohola u krvi iz smjera Hrašćice u smjeru Majerja. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te atmosferskim prilikama, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio automobila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 28-godišnjakinja koja se zaustavila na kolniku s uključena sva četiri pokazivača pravca kako bi ušla u dvorište. U prometnoj je nesreći ozlijeđena vozačica te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U nesreći u subotu oko 2.30 sati u Ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu ozlijeđen je 56-godišnji mopedist.

- On je upravljao mopedom iz smjera Ulice Miroslava Krleže te je, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste i atmosferskim prilikama, došlo do zanošenja mopeda i pada vozača na kolnik. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane - naveli su iz policije.

Jučer oko 1.10 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu ozlijeđen je pak 18-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.64 g/kg iz smjera Vidovca u smjeru Varaždina te je, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te vidljivosti, izgubio nadzor i sletio udesno van kolnika na zemljanu površinu. Pritom je prednjim lijevim dijelom vozila udario u stražnji dio parkiranog osobnog vozila. Njegovo se vozilo uslijed udara zarotiralo te stražnjim lijevim bočnim dijelom udarilo u stražnji lijevi dio drugog parkiranog vozila. Uslijed udara oba su parkirana vozila odbačeno udesno gdje su udarila u metalnu dvorišnu ogradu. Ozlijeđenom je 18-godišnjaku medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U jučerašnjoj nesreći oko 13.30 sati u Vratno Otoku ozlijeđene su dvije osobe.

- Muškarac starosti 48 godina upravljao je osobnim vozilom županijskom cestom u Vratno Otoku iz smjera Donjeg Vratna prema Virje Otoku. U jednom je trenutku započeo skretanje ulijevo prema kolnom ulazu, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Tom je prilikom na lijevi bočni dio njegovog vozila, u kočenju, prednjim dijelom naletjelo osobno vozilo kojim je u smjeru Virje Otoka upravljao 60-godišnji državljanin Slovenije koji je propisno pretjecao. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 48-godišnji vozač i 47-godišnja putnica iz njegovog vozila. Oboje su prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu - izvijestili su iz PU varaždinske.

Označeno u