Ne odustaje: Smiljana Srnec podigla ustavnu tužbu protiv presude Vrhovnog suda za ubojstvo sestre

VV | 2.7.2021. u 14:54h | Objavljeno u Crna kronika

Smiljana Srnec je prošle godine za vrijeme pandemije osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva svoje sestre Jasmine Dominić, ali se ipak ne miri tom sudbinom pa je nakon što joj je na Vrhovnom sudu odbijena žalba na presudu, sada je podnijela je ustavnu tužbu protiv presude Vrhovnog suda RH i Županijskog suda u Varaždinu, piše Index.

Odvjetnik Smiljane Srnec ustvrdio je da je Vrhovni sud prema zakonu trebao ocijeniti žalbene razloge obrane, ali to nije učinio, nego je, kaže, samo sumarno prenio sadržaj prvostupanjske presude. Dodao je kako presude Vrhovnog i Županijskog suda nisu poštovale činjenicu da tužiteljstvo svoj slučaj mora dokazati izvan razumne sumnje.

Podsjetimo, Srnec je osuđena zbog ubojstva sestre. Ubojstvo je počinila prije 20 godina u obiteljskoj kući. Tupo-tvrdim predmetom je u brzom slijedu zadala više udaraca u glavu sestri Jasmini Dominić koja je ležala. Od ozljeda, Jasmina je odmah umrla. Potom je tijelo omotano plastičnim vrećama stavila u škrinju. Tijelo je dugi niz godina bilo skriveno zamrznuto u škrinji u domu optuženice i prikriveno vrećicama sa smrznutom hranom. Poklopac škrinje je bi zalijepljen da nitko ne može lako otvoriti škrinju. Škrinja se nije koristila u domaćinstvu iako je ostala uključena u struju 19 godina.

U travnju ove godine, Vrhovni sud je donio presudu kojom je odbio žalbu optuženice i potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Varaždinu čime je postala pravomoćna presuda kojom je optuženica proglašena krivom za kazneno djelo ubojstva i osuđena na kaznu zatvora od 15 godina. U kaznu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se okrivljena nalazi još od 16. veljače 2019.