Nastavljeno suđenje za ubojstvo Petrekovića, Jaroš se žalio da mu nisu dostupni dokazni materijali

VV | 25.5.2022. u 13:51h | Objavljeno u Crna kronika

Videolinkom iz Beograda je danas u prostorijama Općinskog suda u Varaždinu ispitana samo jedna svjedokinja na suđenju prvookrivljenog Zdenka Jaroša (54) za ubojstvo Dejana Petrekovića (44) u srpnju 2018. godine, a to je bila Biljana Lukan koja je bila ponznanica s drugookrivljenikom u ovom kaznenom sudskom procesu, Aleksandrom Maksimovićem (41).

Aleksandra je upoznala još davne 2009. godine,  kada je na njegovo ime otvorila nekoliko tvrtki, a također dok je živjela u Švicarskoj 2020. godine i nakon što je Maksimović bio u zatvoru u Njemačkoj, pružila mu je pomoć i dopustila da koristi njezinu adresu prebivališta kao svoju adresu prebivališta.

Nakon toga su u 2021. godini prestali imati dobre odnose, a u tom razdoblju je i doznala infomracije relevantne za slučaj ubojstva, odnosno prenesla je tvrdnje Maksimovića gdje se prisjeća da je spomenuo da je Zdenko Jaroš opasan i da je upravo on kriv za ubojstvo Petrekovića.

Obrana drugookrivljenika Aleksandra Mkasimovića je upitala svjedokinju da li je znala da li je Maksimović bio u Varaždinu u vrijeme kada je utvrđeno da se dogodilo ubojstvo, na što je odgovorila da nema saznanja da bi Maksimović uopće bio u Hrvatskoj u to vrijeme.

Danas je također bilo zakazano da se ispita još jedan svjedok koji trenutno živi u Beogradu, Petar Stojanovski, ali unatoč pozivu nije se pojavio na procesu, a neće se ni trebati pojaviti više jer su i državno odvjetništvo i obrana Zdenka Jaroša odustali od ispitivanja svjedoka.

Jaroš se nakon ispitivanja svjedoka požalio sudu jer mu nisu bili dostupni dokazni materijali, točnije audio i video snimke koje prema njegovim tvrdnjama opovrgavaju tvrdnje drugookrivljenog Maksimovića: Prema tim snimkama tvrdi da se može opovrgnuti iskaz Maksimovića i optužnica državnog odvjetništva koji tvrde da je u trenucima ubojstva uopće nije bio u skladištu na mjestu gdje je Petreković ubijen jer je zapravo bio ispred firme na telefonu, a isto tako tvrdi da bi i nadzorne video snimke trebale to dokazati da nije bio kod skladišta u vrijeme ubojstva.

Sud je tada utvrdio da bi se do sljedećeg ročišta trebali razriješiti svi problemi vezani za dostupnost dokaznog materijala.