Nastavljeno suđenje za ubojstvo Petrekovića, Jaroš se žalio da mu nisu dostupni dokazni materijali

VV | 25.5.2022. u 13:51h | Objavljeno u Crna kronika

Videolinkom iz Beograda je danas u prostorijama Općinskog suda u Varaždinu ispitana samo jedna svjedokinja na suđenju prvookrivljenog Zdenka Jaroša (54) za ubojstvo Dejana Petrekovića (44) u srpnju 2018. godine, a to je bila Biljana Lukan koja je bila ponznanica s drugookrivljenikom u ovom kaznenom sudskom procesu, Aleksandrom Maksimovićem (41).

Aleksandra je upoznala još davne 2009. godine,  kada je na njegovo ime otvorila nekoliko tvrtki, a također dok je živjela u Švicarskoj 2020. godine i nakon što je Maksimović bio u zatvoru u Njemačkoj, pružila mu je pomoć i dopustila da koristi njezinu adresu prebivališta kao svoju adresu prebivališta.

Nakon toga su u 2021. godini prestali imati dobre odnose, a u tom razdoblju je i doznala infomracije relevantne za slučaj ubojstva, odnosno prenesla je tvrdnje Maksimovića gdje se prisjeća da je spomenuo da je Zdenko Jaroš opasan i da je upravo on kriv za ubojstvo Petrekovića.

Obrana drugookrivljenika Aleksandra Mkasimovića je upitala svjedokinju da li je znala da li je Maksimović bio u Varaždinu u vrijeme kada je utvrđeno da se dogodilo ubojstvo, na što je odgovorila da nema saznanja da bi Maksimović uopće bio u Hrvatskoj u to vrijeme.

Danas je također bilo zakazano da se ispita još jedan svjedok koji trenutno živi u Beogradu, Petar Stojanovski, ali unatoč pozivu nije se pojavio na procesu, a neće se ni trebati pojaviti više jer su i državno odvjetništvo i obrana Zdenka Jaroša odustali od ispitivanja svjedoka.

Jaroš se nakon ispitivanja svjedoka požalio sudu jer mu nisu bili dostupni dokazni materijali, točnije audio i video snimke koje prema njegovim tvrdnjama opovrgavaju tvrdnje drugookrivljenog Maksimovića: Prema tim snimkama tvrdi da se može opovrgnuti iskaz Maksimovića i optužnica državnog odvjetništva koji tvrde da je u trenucima ubojstva uopće nije bio u skladištu na mjestu gdje je Petreković ubijen jer je zapravo bio ispred firme na telefonu, a isto tako tvrdi da bi i nadzorne video snimke trebale to dokazati da nije bio kod skladišta u vrijeme ubojstva.

Sud je tada utvrdio da bi se do sljedećeg ročišta trebali razriješiti svi problemi vezani za dostupnost dokaznog materijala.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci