Nasilni 26-godišnjak koji je izgrizao policajca završio u istražnom zatvoru

M.P./Varaždinske vijesti | 23.8.2017. u 12:21h | Objavljeno u Crna kronika

Dvadesetšestogodišnjaku koji je u četvrtak 17. kolovoza napao dvojicu policijskih službenika sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila je istražni zatvor.

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu 26-godišnjaka je ispitalo te je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog sumnje da je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu.

- Postoji osnovana sumnja da je 17. kolovoza u dvorištu obiteljske kuće u Varaždinu, tijekom postupanja policijskih službenika po dojavi o nasilju u obitelji, iznenada šakom dvaput udario policijskog službenika u nos i oborio ga na tlo te ga dvaput ugrizao za ruku, pri čemu je policijski službenik udario glavom u dvorišnu ogradu. Drugog policijskog službenika više je puta udario u nogu te mu glavom zadao udarac u predio desnog oka, govoreći im pritom da će ih ubiti kad izađe iz zatvora. Oba policijska službenika zadobila su tjelesne ozljede, od kojih je jedan od njih zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma nosne kosti - izvijestilo je ODO.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila mu istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.