Napuhao 2.62 u Ludbregu, prijeti mu kazna od 120 dana zatvora i 60 tisuća kuna

VV | 21.2.2022. u 13:35h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 20. veljače u 1.20 sati u Gospodarskoj ulici u Ludbregu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao muškarac starosti 36 godina.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.62 g/kg i u vrijeme kada mu je trajno poništena vozačka dozvola zbog prethodno prikupljenih prekršajnih bodova. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja.

Isti je zbog navedenih prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju Ludbreg gdje je zadržan do otriježnjenja. Nakon toga je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja određen zatvor u trajanju do 10 dana, te je predan u Zatvor u Varaždinu.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 60000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 8 prometnih nesreća i to sedam prometnih nesreća sa materijalnom štetom i jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 195 prekršaja.