Nakon tragedije u Piškorovcu, smrt i u Novakovcu – župan Posavec traži više policajaca i socijalnih djelatnika

vv | 18.2.2020. u 08:04h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon smrti 37-godišnjakinje, majke devetero djece, koja je preminula u čakovečkoj bolnici nakon napada 35-godišnjeg nevjenčanog supruga u Piškorovcu, još jedna tragedija dogodila se jučer u Međimurju.

U Novakovcu je sinoć, naime, pronađena mrtva starica, koja je živjela je sama u kući u koju je provaljeno, prema izjavama očevidaca, no policija to još nije potvrdila, kao ni uzrok i okolnosti smrti.

Povodom nemilih događaja oglasio se međimurska župan Matija Posavec, koji je zatražio pomoć od središnje vlasti, prije svega povećanjem broja policajaca i socijalnih radnika, budući da jedan trenutno skrbi o sto obitelji.

-  Za ovo nasilje kriva je država! Institucije su zakazale i to rade već godinama. Upozoravamo na probleme, govorimo što se događa. No, nemamo, nažalost, mehanizme da to spriječimo, to ima država. Očekujem da se ide u strogu kontrolu trošenja socijalne pomoći, uvođenje vaučera i dr, spriječi bespravna gradnja i inzistira na obaveznom odlasku u školu. Bojim se da će inače biti još gore, rekao je za RTL Posavec, koji se u srijedu sastaje s ministricom socijalne skrbi i demografije te načelnicima općina te predstavnicima socijalnom skrbi.