Nakon samoubojstva liječnice - prijava za poticanje na mržnju Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Nakon samoubojstva liječnice - prijava za poticanje na mržnju

Ivica Kruhoberec | 12.2.2024. u 16:00h | Objavljeno u Crna kronika

Hrvatska liječnička komora (HLK) podnijet će kaznenu prijavu za javno poticanje na nasilje i mržnju zbog objava u Facebook grupi Čakovčanke i Čakovcanci u vezi postupanja liječnice, koja si je oduzela život u svom stanu krajem siječnja. No, objava kćeri preminulog pacijenta, koja je pokrenula brojne komentare, nakon najave kaznene prijave - otvara dvojbu: je li prijeđena granica slobode izražavanja i od strane koga?

- Vezano uz ovaj tragičan događaj, HLK će podnijeti kaznenu prijavu protiv počinitelja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju. Komora zadržava pravo jednako postupiti i u budućim sličnim situacijama”, poručili su iz HLK u pismu članstvu koje su neki liječnici i javno objavili.

HLK zasada ne navodi protiv koga će točno podnijeti kaznenu prijavu. Neki pretpostavljaju da bi prijavljena mogla biti autorica statusa, koja je u grupi Čakovčanke i Čakovcanci opisala kako je ona doživjela postupanje 30-godišnje liječnice prema svom teško oboljelom ocu, koji je preminuo nekoliko dana nakon što je primljen na odjel hitne pomoći.

- Imam vam vrlo vrlo negativnu primjedbu na doktoricu K (navedeno puno ime i prezime, op.a.), koja radi na odjelu hitne u Županijskoj bolnici Čakovec…

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...