Nakon potjere automobilima, 41-godišnjak napao novomarofske policajce Foto: VV arhiva / ilustracija

Nakon potjere automobilima, 41-godišnjak napao novomarofske policajce

Varaždinske vijesti | 8.9.2022. u 10:55h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 7. rujna oko 23.40 sati na cesti u Kapeli Kalničkoj policijski službenici Policijske postaje Novi Marof u kontroli prometa su signalizirajući palicom zaustavljali osobno vozilo, koje se nije zaustavilo, već je nastavilo kretanje.

Policijski službenici službenim vozilom su krenuli za navedenim vozilom, koje je naglo skrenulo u dvorište kuće, te se parkiralo u radionicu. Provjerom je utvrđeno kako je vozilom upravljao muškarac starosti 41 godinu iz Kalničke Kapele.

- Na početku policijskog postupanja navedeni muškarac je raznim pogrdnim riječima počeo vrijeđati policijske službenike, te prijetiti verbalno i fizičkim napadom, nakon čega je prema jednom policijskom službeniku počinio prisilu. Policijski službenici su nad njim uporabili sredstva prisile, te je priveden u prostorije Policijske postaje na kriminalističko istraživanje. U prostorije policije pozvana je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, koji su pregledom utvrdili kako privedeni 41-godišnjak nije zadobio nikakve ozljede, dok je policijski službenik zadobio lakše ozljede - priopćili su iz policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 41-godišnjaka policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu za kaznena djela prisile prema službenoj osobi i napada na službenu osobu.