Nadzor prometa: Najviša koncentracija alkohola 3.17 g/kg, najviša nepropisna brzina 124 km/h

VV | 23.8.2021. u 14:42h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 6 prometnih nesreća i to 2 s ozlijeđenim osobama i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 141 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 59 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja za vrijeme zabrane, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim i/ili tehnički neispravnim vozilom i 39 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.17 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 124 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja.

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 21./22. kolovoza, policijski službenici Policijske uprave varaždinske, proveli su operativnu akciju „Alkohol“.

Za vrijeme provođenja akcije, kontroliran je 91 vozač, kojom prilikom je utvrđeno 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 11 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Označeno u