Na nizbrdici nije prilagodila brzinu kretanja, udarila u drugog biciklista i pala

Varaždinske vijesti | 11.5.2020. u 20:58h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 10. svibnja u 17.54 sati u Vinogradima Ludbreškim, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Žena starosti 48 godina upravljala je biciklom, te u nizbrdici nije prilagodila brzinu kretanja uvjetima na kolniku, te je došlo do naglog ubrzavanja bicikla i udara u bicikl sa kojim je ispred nje upravljao 51-godišnjak. Uslijed udara su oba vozača bicikla pala na kolnik, te je vozačica zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u koprivničkoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane

U petak, 24. travnja oko 14.20 sati u Varaždin Bregu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 41 godinu upravljao je prije stjecanja prava na upravljanje neregistriranim i neosiguranim mopedom državnom cestom D-3. Upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.61 g/kg iz smjera Križanca u smjeru Varaždin Brega.

Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti mopedom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je skrenuo u desno van kolnika gdje je udario u betonski rubnik i pao na zelenu površinu uz kolnik, te zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.