Na meti lopova novac, nakit, kosilice i bušilice, a vatrogascima iz garaže ukrali i alkohol Foto: ilustracija

Na meti lopova novac, nakit, kosilice i bušilice, a vatrogascima iz garaže ukrali i alkohol

I.D./Varaždinske vijesti | 18.3.2019. u 21:48h | Objavljeno u Crna kronika

S dolaskom toplijih dana čini se da su živnuli i provalnici na području Varaždinske županije.

U petak 15. ožujka, tijekom prijepodnevnih sati, nepoznati je počinitelj ušao u nezaključanu kuću u Sesvetama Ludbreškim te iz više prostorija otuđio iznos od preko deset tisuća kuna i zlatni nakit, vlasništvo žena starosti 71 i 51 godinu. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Istog su dana, oko 13.30 sati, u mjestu Kapelec zasad nepoznati muškarac i žena ušli u kuću u vlasništvu 42-godišnjaka te otuđili novac i razni zlatni nakit. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Od 1. do 16. ožujka u Vinogradima Ludbreškim nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 53-godišnjaka te otuđio kosilicu, trimer, plinsku bocu, bušilice, brusilice i drugi alat. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Jučer, 17. ožujka, na Trgu Ivana Perkovca u Varaždinu nepoznati je počinitelj provalio u rashladnu vitrinu u sklopu garaže dobrovoljnog vatrogasnog društva, iz koje je ukrao novac i nekoliko boca alkoholnih pića. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovih kaznenih djela.

Varaždinska policija je izvijestila i da je tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je pet prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Trnovcu, Jalkovcu i u ostalim slučajevima u Varaždinu, a radi se o događajima vezanim uz svađu, viku i galamu; naročito drsko i nepristojno ponašanje te vrijeđanje i omalovažavanje ovlaštenih službenih osoba.

Označeno u