GOTOVA POTRAGA Na graničnom prijelazu Gola uhićen 44 godišnji Rumunj, krenuo pješke u Mađarsku Foto: Ilustracija/Arhiva VV

GOTOVA POTRAGA Na graničnom prijelazu Gola uhićen 44 godišnji Rumunj, krenuo pješke u Mađarsku

VV | 4.9.2021. u 11:00h | Objavljeno u Crna kronika

- U subotu, 4. rujna oko 7.30 sati, na međunarodni granični prijelaz Gola, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, izlaznoj graničnoj kontroli prema Mađarskoj pješke je pristupio 44-godišnji državljanin Rumunjske za kojim je PU varaždinska raspisala potragu i poduzimala intenzivne mjere traganja - izvijestili su jutros i PU varaždinske.

- PU varaždinska: Kaznena prijava za mlađeg od dva Rumunja, za drugim se još traga

- Jake policijske snage uz jugoistočnu obilaznicu Varaždina i na području Beretinca u potrazi za provalnicima

Četrdesetčetverogodišnjak je uhićan te službenici PU varaždinske provode kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će se predati pritvorskom nadzorniku.

Podsjetimo, navedeni je zajedno s 25-godišnjakom, također rumunjskim državljaninom, u četvrtak, 2. rujna oko 1 sat iza ponoći, provalio u trgovinu u trgovačkom centru u Optujskoj ulici u Varaždinu, odakle su otuđili veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme. 

U traganje za istima žurno su nakon dojave zaštitara, uključene sve raspoložive ophodnje Policijske uprave varaždinske, a nakon što su policijski službenici na sporednom putu uz jugozapadnu obilaznicu uočili njihovo vozilo i izašli iz službenog vozila u cilju provjere identiteta osoba, vozač je stavio vozilo u pogon i krenuo prema njima u namjeri da ih pregazi i udalji se s mjesta zaticanja. U

cilju odbijanja napada i sprječavanja bijega, jedan od policajaca je tom prilikom uporabio vatreno oružje te ispalio hice upozorenja u zrak, a kako se vozilo nije zaustavljalo, pucao je i onesposobio dva pneumatika na vozilu. Prilikom izbjegavanja udara vozila policijski službenici su zadobili lake tjelesne ozljede te im je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin. Usprkos činjenici da su im onesposobljena dva pneumatika na vozilu, počinitelji su se vozilom odvezli još nekoliko stotina metara nakon čega su zbog nemogućnosti daljnje vožnje napustili isto i udaljili se u obližnja polja kukuruza.

U traganje za istima odmah nakon toga su uključene sve raspoložive snage Policijske uprave varaždinske te pripadnici IJP PU međimurske, dok je u jutarnjim satima angažiran pas tragač PU zagrebačke, dron te helikopter specijalne policije.

Intenzivne mjere traganja polučile su rezultat te je oko 9 sati pronađen i uhićen jedan od počinitelja, rumunjski državljanin star 25 godina, dok se za 44-godišnjakom intenzivno tragalo do današnjeg dana, kad je i uhićen, izvijestili su iz policije.

Označeno u