Na internet oglasniku kupovao mobitel i ostao bez 1200 eura

Varaždinske vijesti | 11.1.2023. u 09:45h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 10. siječnja policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su kaznenu prijavu 26-godišnjaka, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Računalne prijevare.

Kako je prijavljeno, 26-godišnjak je 20. prosinca 2022. godine na jednom internet oglasniku pronašao oglas u kojem se prodaje mobitel, te se javio na navedeni oglas.

Pošto je poslao svoj broj mobitela prodavatelju, dobio je sms poruku u kojoj je bilo navedeno da je prodavatelj prihvatio njegovu ponudu za kupnju i poveznicu gdje je potrebno izvršiti uplatu.

Kad je otvorio poveznicu upisao je tražene podatke kao i broj svoje kartice i CVV broj nakon čega je transakcija u iznosu od oko 1200 eura provedena.

Ponovno je kontaktirao prodavatelja da je transakcija provedena na što je prodavatelj odgovorio da transakcija nije provedena.

Nakon toga 26-godišnjak je kontaktirao službu za korisnike internet oglasnika koji su mu rekli da se radi o prijevari, da je oglas lažan te su uklonili oglas. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.