Na cesti D2 sudarili se autobus i osobno vozilo - vozač preminuo

vv / mup | 23.6.2024. u 07:08h | Objavljeno u Crna kronika

Na državnoj cesti D2 kod mjesta Bartolovec sudarili se sinoć autobus i osobno vozilo, čiji je 54-godišnji vozač preminuo na mjestu nesreće, javlja jut osmu 7 sati MUP RH, dodajući da je tijekom očevida dionica državne ceste bila zatvorena za sav promet. 

Sat kasnije oglasili su se i iz OU varaždinske.

- Muškarac starosti 54 godina upravljao je osobnim automobilom iz smjera Bartolovca u smjeru Varaždina. On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake, prešao je na lijevu prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i prednjim djelom svog vozila naletio je na prednji lijevi dio autobusa kojim je iz suprotnog smjera, svojom prometnom trakom upravljao 66-godišnjak, a koji je u tom trenutku pokušao skretanjem u desno na biciklističku traku izbjeći prometnu nesreću. 

U prometnoj nesreći od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminu je 54-godišnjak. Smrt je konstatirala liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Po završetku očevida tijelo unesrećenog prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin gdje će se obaviti obdukcija.

Za vrijeme trajanja očevida, do 1.30 sati, dionica državne ceste bila je zatvorena za sav promet te se isti odvijao obilaznim pravcima.