Muž ju zlostavljao 11 godina, a sad ostala i bez djece

Varaždinske vijesti | 14.6.2019. u 09:23h | Objavljeno u Crna kronika

- Razmišljam kako van iz svega ovog. Hoću razvod, hoću van iz svega. Pa kako? Nemam novca, imam samo dječji doplatak, invalidninu za srednje dijete. Ja se ne mogu zaposliti. Ja sam volontirala, ja sam studirala. Znači, panika - sažela je Silvia 11 godina svog života za RTL.

Prema pisanju RTL-a sve se znalo, ali nitko nije pomogao ženi koju je muž zlostavljao 11 godina, a sada je ostala i bez djece koja su privremeno smještena u udomiteljsku obitelj i za koje institucije još za sada nemaju rješenja.

Kako doznajemo radi se ženi s područja Varaždinske županije čiji je suprug prije mjesec dana dobio sedam dana zatvora zbog ponovljenog obiteljskog nasilja. Trenutno ima zabranu prilaska njoj i djeci u trajanju od mjesec dana, a kojih samo što nije isteklo. A što će biti dalje, ovisi o pravomoćnosti presude.

Kako piše RTL, policija je u obitelj njezina supruga zbog obiteljskog nasilja prvi put intervenirala još 2001. godine, a kada je 2007. godine Silvija stigla u kućanstvo opet je policija ponovno intervenira zbog obiteljskog nasilja te je zbog malog djeteta u kući po službenoj dužnosti obavješten i nadležni Centar za socijalnu skrb.

- I tu priča postaje nevjerojatna jer Centar za socijalnu skrb kaže da je prvu obavjest o nasilju u obitelji primio prije nepune godine dana, ističu iz RTL-a.

Označeno u