Muškarac koji je bacio bombu u dvorištu kuće osumnjičen za pokušaj teškog ubojstva

Varaždinske vijesti | 30.12.2023. u 17:36h | Objavljeno u Crna kronika

Protiv 55-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teškog ubojstva u pokušaju i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

Policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom s područja općine Mala Subotica te utvrdili kako je počinio kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnja se kako je jučer, 29. prosinca ove godine u Svetom Križu, u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Augusta Šenoe, bacio ručnu bombu koja je nakon aktivacije ozlijedila njegovu 52-godišnju izvanbračnu partnericu.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđena je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje joj je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno kako je lakše ozlijeđena.

Ujedno, policijski službenici koji su prvi stigli na mjesto događaja, prilikom sigurnosnog pregleda osumnjičenika kojeg su privodili u policijsku postaju, pronašli su u njegovoj odjeći ručnu bombu koja je izuzeta tijekom očevida.

Alkotestiranjem osumnjičenika utvrđeno je kako je u trenutku opisanog događaja bio pod utjecajem alkohola.

Protiv 55-godišnjeg osumnjičenika zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva u pokušaju i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.